Izjava o privatnosti

Gameforge 4D GmbH, Albert-Nestler-Straße 8, 76131 Karlsruhe, (‘Gameforge‘), zaštitu Vaših osobnih podataka uzima u obzir vrlo ozbiljno. Ova izjava o privatnosti će Vam osigurati sve potrebne informacije u vezi Vaših osobnih podataka koji se skupljaju, te način na koji se obrađuju i koriste.
Tema Izjave o privatnosti
Izjava o privatnosti odnosi se na sve servise koji su u ponudi od strane Gameforge Web stranica, posebice Gameforge portala te ostalih individualnih online stranica za računalne igre. Ukoliko nije navedeno drugačije, Izjava o privatnosti specifično određuje način na koji Gameforge postupa s Vašim osobnim podacima. U slučaju da koristite servise koji su osigurani od strane treće strane, tada će se koristiti Izjava o privatnosti koja je specifična za te servise. Gameforge ne revidira Izjave o privatnosti od trećih strana.
Upravitelj podacima
Upravitelj podacima je prema Zakonu o zaštiti podataka Gameforge 4D GmbH, Albert-Nestler-Straße 8, 76131 Karlsruhe. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih uz izjavu o privatnosti, molimo Vas da kontaktirate . Na toj adresi možete dobiti informacije o problemima sa privatnošću i njihovom pregledu, uz mogućnost promjene ili brisanja osobnih podataka pohranjenih od strane Gameforge. S druge strane, možete također kontaktirati nas koristeći prethodno navedenu poštansku adresu. Molimo Vas da - ukoliko je to moguće – navedete online igru koju ste igrali, server i korisničko ime Vašeg računa. Ovo Vam neće uzrokovati dodatne troškove uz troškove prijenosa koji su navedeni u osnovnim ratama (npr. trošak Vašeg Interneta, e-maila, mobitela ili telefonske linije.
Opće informacije
Mi skupljamo, obrađujemo i koristimo osobne podatke – ukoliko to već nije odobreno putem zakona – samo uz Vašu suglasnost. Ukoliko je suglasnost objavljena elektroničkim putem unutar opsega naših internet stranica, mi ćemo se povoditi u skladu sa zakonski propisanim odredbama te Vas informirati o tome.
Skupljanje podataka za provedbu ugovora
Generalno, možete pristupiti našim internet stranicama bez da dijelite Vaše osobne podatake s nama. Odluka o tome da li želite dijeliti svoje osobne podatke s nama ili ne, uvijek je na Vama. Razlog prikupljanja Vaših podataka je kako bi smo mogli ispuniti ugovornu obvezu zaključenu s Vama. Uz praćenje da se držite prava i uvjeta te pravila same igre, to ujedno uključuje i rukovanje s Vašim nalozima za plaćanje. Ukoliko se želite registrirati na našim web stranicama, sudjelovati u nagradnim igrama ili se pretplatiti na naš newsletter, potrebno je podijeliti osobne podatke. To uključuje podatke poput Vašeg imena, adrese, e-mail adrese te ostalih sličnih osobnih podataka koje Gameforge može koristiti u individualnim slučajevima. Dodatno, automatsko skupljanje daljnjih podataka registriranih korisnika, npr. IP adresa, potrebno je zbog tehničke implementacije naših servisa te ujedno i praćenja korištenja naših servisa u skladu sa zakonom i ugovorom. Ispravna implementacija ugovora uključuje i praćenje korisnika u kontekstu poštivanja prava i uvjeta te pravila same igre. Toliko dugo dok Vam osiguravamo klijente za skidanje naših igara te sudjelovanje u istima, dozvoljeno je instalirati program u svrhu izbjegavanja izmjena ili lažnih intervencija zajedno sa spomenutim klijentom kako bi se spriječilo nezakonito korištenje same igre te manipulacija podacima. Takvi programi pokreću se zajedno sa dotičnim igrama i specifično služe za zaštitu podataka vezanim uz tu igru koja je pohranjena na klijentu i na poslužiteljima. Tijekom sudjelovanja u određenoj igri, moguća je provedba analize softvera na strani klijenta, tehnička komunikacija između klijenta i naših poslužitelja kao i poznatih nezakonitih tehničkih manipulacija i pomoći (točnije hakiranje i varanje). Daljnja analiza Vašeg računala i podataka neće biti provedena; točnije, niti Vaša komunikacija unutar igre kao ni ostali podaci spremljeni na računalu izvan opsega same igre neće ulaziti u procjenu. Ukoliko nikakve promjene klijenta ili komunikacije između klijenta i poslužitelja ne budu pronađene na Vašem računalu, osobni podaci u tom slučaju neće biti skupljeni niti poslani na odgovarajući server igre ili Gameforge. U slučaju otkrivanja zlouporabe, odnosno tehničke manipulacije i kršenja prava i uvjeta te pravila igre, podaci koji su potrebni za eliminaciju problema biti će sakupljeni i poslani naGameforge. U slučaju da je takav program instaliran zajedno sa igrom, biti ćete obaviješteni o tome putem odvojene obavijesti. Možete odgoditi ili otkazati instalaciju u bilo kojem trenutku prekidom same instalacije klijenta ili uklanjanjem klijenta s računala.
Google Analytics
Ova web stranica koristi Google Analytics, servis za web analizu pružen od strane Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi takozvane „kolačiće“, odnosno tekstualne datoteke koje su pohranjene na Vašem računalu kako bi osigurali mogućnost analize Vašeg korištenja konkretne web stranice. Informacije vezane uz Vaše korištenje ove web stranice generirane od strane kolačića su uobičajeno poslane i pohranjene na Google-ov poslužitelj u SAD-u. Ukoliko je skrivanje IP adrese aktivirano na ovoj web stranici, Vaša će IP adresa biti skraćena od strane Google-a unutar države članice Europske Unije ili nekoj drugoj državi koja je ugovorno vezana sa Sporazumom o Europskom Ekonomskom Području. Puna IP adresa će tada biti poslana na Google-ov poslužitelj u SAD-u i tamo skraćena samo u specijalnim slučajevima. U ime operatera ove web stranice, Google će koristiti ove informacije u svrhu procjenjivanja Vašeg korištenja ovog web stranice, sastaviti izvještaje o korištenju iste i dati daljnje usluge vezane uz aktivnost na web stranici i korištenju Interneta Gameforge. IP adresa koja se prenosi putem Vašeg web pretraživača putem Google Analytics-a neće biti vezana uz bilo kakve druge podatke koje Google posjeduje. Možete spriječiti korištenje kolačića odabirom odgovarajućih opcija u postavkama Vašeg web pretraživača; međutim, uzmite u obzir da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve opcije kojima ova web stranica raspolaže u njihovom potpunom opsegu. Također možete spriječiti skupljanje i obradu podataka koji su skupljeni putem kolačića i odnose se na Vašu upotrebu ove web stranice (uključujući Vašu IP adresu) od strane Google-a skidajući i instalirajući dodatan plug-in za Vaš web pretraživač, koji je dostupan putem sljedećeg linka: [https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en].
Kolačići
Zbog tehničkih razloga te kako bi smo Vaš posjet našim internet stranicama učinili što je ugodnije mogućim, mi, kao i mnogo drugih tvrtki koristimo svoje kolačiće uz one koje koristi Google Analytics kao što je opisano iznad. Nakon Vaše posjete na našoj web stranici, ovi kolačići su obično automatski obrisani s Vašeg tvrdog diska; međutim, neki kolačići mogu biti pohranjeni na Vašem disku dulje vrijeme zbog tehničkih razloga. Vaš web pretraživač možete biti namješten tako da odbacuje kolačiće ili da ih briše u specifičnim slučajevima Ukoliko želite spriječiti instaliranje kolačića ili želite ukloniti specifične kolačiće, molimo Vas da pratite upute propisane od strane proizvođača Vašeg pretraživača. Molimo Vas da imate na umu da u tom slučaju možda nećete moći koristiti naše web stranice ili ćete ih moći koristiti u ograničenoj mjeri zbog tehničkih razloga.
Skupljanje podataka u statističke svrhe
Unutar opsega naših statističkih procjena, mi skupljamo podatke na nekim područjima naših internet stranica kao što su operativni sustav i njihove verzija, web pretraživač i njegova verzija, IP adresa kao i dodatne sustavne podatke. Ove podatke koristimo za statističke procjene, posebice kako bi prilagodili naše internet stranice prema potrebama korisnika. Gdje je to moguće, podaci se skupljaju anonimno. Podaci se ne otkrivaju trećim stranama.
Povlačenje suglasnosti
Toliko dugo dok se obrada Vaših osobnih podataka provodi uz Vašu suglasnost i nije ugovorno ili zakonski opravdana, možete zatražiti povlačenje suglasnosti o obradi podataka u bilo kojem trenutku što stupa na snagu kod budućih obrada. Toliko dugo dok se Vaše povlačenje odnosi na primanje newsletter-a ili drugih mail-ova, bit ćete informirani kao dijelom komunikacije da možete prekinuti Vašu pretplatu u bilo kojem trenutku. Ovaj prekid pretplate neće uzrokovati nikakve troškove osim troškova za prijenos koji su navedeni u osnovnim ratama. U suprotnom, molimo Vas da se javite na podršku za web stranicu ili igru kako bi povukli svoju suglasnost. Ovaj prekid pretplate neće uzrokovati nikakve dodatne troškove osim troškova za prijenos koji su navedeni u osnovnim ratama.
Korištenje pseudonima
U mnogim slučajevima moguće je koristiti Gameforge-ove servise koristeći pseudonime. Korisnike se potiče na korištenje ove mogućnosti.
Korištenje Vaših osobnih podataka
Koristimo Vaše osobne podatke kako bi mogli unaprijediti naš opseg servisa i zadovoljiti potrebe naših korisnika. Gameforge koristi Vaše podatke za osnivanje, implementaciju i provođenje Vaše ugovorne obveze sa Gameforge te obradu naplata. Nadalje, koristimo Vaše podatke kako bi smo mogli komunicirati s Vama. To uključuje da, u ovisnosti o slučaju, pošaljemo informacije vezane uz novosti o našim servisima putem mail-a. Iz tog razloga koristimo Vaše podatke kako bi smo Vas redovno informirali o našim proizvodima, uslugama ili određenim događajima iz opsega naših servisa te opsega servisa naših grupa tvrtki koji bi Vas mogle interesirati. Moguće je da ćete također dobiti mail-ove vezane uz opseg korisničkih anketa. Moguće je da ćete dobiti e-mail od nas sa sljedećih adresa: , , U konačnici, koristimo Vaše podatke kako bi zaštitili naše web stranice od zloupotrebe korištenja te kako bi mogli pratiti pokušaje neovlaštenog pristupa.
Objavljivanje osobnih podataka
Podrazumijeva se da Vaši podaci neće biti prodani trećim stranama. Uz korištenje Google Analytics-a, Gameforge specifično objavljuje Vaše osobne podatke trećim stranama u sljedećem opsegu: Mi surađujemo sa tvrtkama koje nam osiguravaju naplatu (npr. tvrtke kreditnih kartica, banke, PayPal, mobilne usluge, agencije za skupljanje dugova, i sl.), tvrtkama koje kreiraju i sastavljaju statističke podatke, davateljima IT usluga (npr. podatkovnim centrima, poslužiteljima, servisima za očuvanje podataka, servisima za baze podataka). Navedeni servisi imaju pristup Vašim podacima samo u razini koja je potrebna da obave svoje zadatke. Davatelji navedenih usluga obvezni su postupati s Vašim podacima u skladu s Ugovorom o privatnosti i važećim zakonima o zaštiti podataka. U slučaju da Gameforge, tvrtke kontrolirane od strane Gameforge, povezane tvrtke ili u slučaju prodaje dionica tvrtke, Vaši će podaci biti preneseni zajedno sa prenesenim dijelom tvrtke. Naravno, u ovom slučaju Vaši podaci također podliježu Izjavi o privatnosti i važećim zakonima o zaštiti podataka.
Brisanje podataka
Ukoliko Vaši podaci više nisu potrebni za prethodno navedene svrhe uključujući nagodbu, za svrhe poreza ili druge pravne razloge, biti će obrisani.
Sigurnost Vaših osobnih podataka
Skupljeni podaci obrađuju se u skladu prema njemačkom Zakonu o Zaštiti Podataka. Svim zaposlenima je savjetovano i dužni su čuvati povjerljivost podataka te poštivati obvezu privatnosti. Prilikom naplaćivanja, Vaši podaci prenose se putem enkriptirane SSL tehnologije. Naš SSL prijenos je certificiran od strane THAWTE-a.