Посебни услови за плаћено стицање дигиталне робе и премиум услуга и уређење чланства

1
Предмет специјалних Услова и Одредби
 
Ови Посебни услови и услови ('услови') допуњују Стандардне услове и одредбе коришћењаGameforge 4D GmbH, Albert-Nestler-Straße 8, 76131 Karlsruhe (‘Gameforge’). Они покривају плаћено стицање права коришћења дигиталне робе. 'Дигитална роба' су (и) клијентски софтвер за онлине игре који су или већ доступни или ће бити објављени касније, (ии) премијска валута и (иии) појединачни артикли или они у пакету за интернет игре које води Gameforge. Услови такође регулишу плаћено стицање додатних игара услуга („премиум услуге“) и аранжман, извршење и раскид плаћеног чланства у складу са 1.2 Стандардних услова коришћења.
2
Посебни услови за плаћено стицање дигиталне робе и премиум услуга и уређење чланства
2.1
Корисник може купити права коришћења за део софтвера који је или већ доступан или ће бити објављен накнадно, што омогућава инсталацију и употребу онлине игре коју нуди Gameforge било у тренутку куповине или касније, у складу са Стандардним условима и одредбама коришћења („клијентски софтвер“). Gameforge тада ће клијенту пружити софтвер већ доступне онлајн игре за преузимање од стране корисника. Ако онлајн игра није доступна у тренутку куповине права на коришћење (преднаручивање), Gameforge ће на датуму наручивања навести датум пуштања на тржиште и омогућити приступ на коришћење од тог тренутка. Датум објављивања треба посматрати као необвезујући датум испоруке. Тамо где је то оправдано, посебно у сврху решавања проблема, Gameforge има право да датум објављивања врати на датум најкасније три месеца након првобитно наведеног датума изласка.
2.1.1
Корисник пристаје да закључи уговор о куповини права коришћења за клијентски софтвер одабиром клијентског софтвера (или пакета који укључује клијентски софтвер и другу дигиталну робу) за релевантну онлајн игру на веб локацији продавнице коју нуди Gameforge и кликом на одговарајуће дугме „Купи одмах“ или на сличан начин означено. Споразум је основао Gameforge слањем корисничке потврде уговора на адресу е-поште коју су навели. За разлику од 2.5 стандардних услова коришћења, лиценчни уговор се такође може закључити када Gameforge ствара кориснички налог и повезује га са адресом е-поште коју је корисник дао након завршетка поступка плаћања. Gameforge ће као такву навести у појединачним случајевима.
2.1.2
Садржај и опсег лиценцног споразума постигнутог у складу са 2.1.1. Одређени су 3.3 Стандардним условима и условима коришћења.
2.2
Корисник може да купи виртуелну валуту чија је употреба ограничена на кориснички рачун са кога је поступак плаћања завршен према овим условима („премијска валута“). "Премиум валута" може имати другачији назив у свакој онлајн игри.
2.2.1
Корисник пристаје да закључи уговор о куповини премијске валуте одабиром износа премијске валуте који жели да купи са странице продавнице коју пружа Gameforge, а затим кликните на одговарајуће дугме „Купи одмах“ или на сличан начин означено. Споразум ће бити успостављен након што Gameforge кредитира кориснички рачун корисника са Премиум валутом.
2.2.2
Када кориснику кредитира премијску валуту, Gameforge додељује им обично, непреносиво право ограничено на уговорни период за стицање виртуелне робе („продавнице“) или премиум услуге које нуди Gameforge у релевантној онлине игри и ближе описаној тамо, под условом да је премијска валута приписана корисничком налогу довољна за предметну куповину. Премијска валута биће задужена са корисничког рачуна на износ који одговара означеној вредности продавнице или премиум услуге.
2.2.3
Право корисника на стечену премијску валуту престаје након раскида лиценцног уговора регулисаног Стандардним условима и условима коришћења. У случају да је кориснички рачун блокиран, у складу Члана 6.2(д) Стандардних Услова коришћења,Gameforge има право да одбије извршење за време трајања блока.
2.2.4
Право на коришћење продавница или премиум услуга стечених у складу са одељком 2.2.2 престаје након раскида лиценцног уговора регулисаног Стандардним условима и условима коришћења. Корисник нема право на употребу продајних артикала или премиум услуга током минималног периода, осим ако описом продавнице или премиум услуге није одређено минимално време у тренутку куповине.
2.3
Корисник може да купи виртуелне предмете („ставке“) и премиум услуге, појединачно или у пакету. Ове ставке и премиум услуге могу се користити само за одговарајућу онлајн игру и уопште само за кориснички рачун који је коришћен за плаћање одговарајуће уплате.
2.3.1
Корисник пристаје да закључи уговор о куповини предмета или премиум услуга одабиром предмета или премиум услуга које жели да купи са странице продавнице коју пружаGameforge, а затим кликните на одговарајуће дугме „Купи одмах“ или на сличан начин означено. Споразум ће бити успостављен након што Gameforge кредитира кориснички рачун корисника са Премиум валутом.
2.3.2
Право на коришћење предмета или премиум услуга стечених у складу са одељком 2.3.1 престаје након раскида лиценцног уговора регулисаног Стандардним условима и условима коришћења. Корисник нема право на употребу продајних артикала или премиум услуга током минималног периода, осим ако описом продавнице или премиум услуге није одређено минимално време у тренутку куповине.
2.4
Куповина одговарајуће дигиталне робе и премиум услуга врши се коришћењем пружалаца платних услуга интегрисаних од странедGameforge, који кориснику углавном нуде различите облике плаћања („начини плаћања“). Корисник може одабрати свој жељени начин плаћања од оних који су доступни и признаје да ће се уговор о извршењу трансакције склопљеног са њиховим предностним пружаоцем услуга плаћања заснивати на условима и одредбама добављача о којем је реч.
2.5
Корисник може повући своју понуду у складу са одељцима 2.1.1, 2.2.1 и 2.3.1 у било које време до завршетка појединачних корака потребних за покретање платне трансакције путем провајдера платних услуга како је дефинисано у одељку 2.4. До овог тренутка такође је могуће исправити унесене детаље кликом на дугме „Назад“ у претраживачу.
3
Посебне Одредбе и Услови коришћења за регулисање чланства
3.1
Уласком у аранжман чланства, за (минимални) рок изабран од стране корисника, корисник остварује право на посебне погодности у оквиру интернет игре (нпр. специјалне функције, приступ одређеним деловима) које нису на располагању корисницима који нису чланови.
3.2
Корисник бира (минимални) рок за чланство и одговарајућу цену коју је за то потребно да плати. На истој страни корисник бира свој метод плаћања и одговарајућег пружаоца услуга плаћања. Одјељци 2.2.1, 2.4 и 2.5 примјењују се у складу с тим. Износи који се плаћају за чланство плаћају се унапред на почетку мандата.
3.3
Чланство се може отказати без најаве у било које вријеме до краја одговарајућег мандата. Отказивање може издати путем електронске поште или у писаној форми. Ако је функција отказивања интегрисана у администрацију корисничког налога, ово се такође може користити за издавање отказа Под условом да начин плаћања одабран од стране корисника не онемогући аутоматско обнављање, након истека рока чланство се аутоматски обнавља првобитно договореним роком, осим ако га откаже једна од страна пре истека рока. Пре уласка у аранжман чланства, корисник ће бити обавештен о могућности аутоматског обнављања или одсуству истог.
4
Куповина дигиталне робе, Премиум услуге и уређење чланства у корист корисника
4.1
Уговорни партнер за услуге које нуди Gameforge према одељцима 2 и 3 ових услова може бити и особа која није корисник и која услуге купује само у корист корисника (уговор у корист трећих лица). То ће бити случај посебно ако власник средство плаћања за потребе Одељка 2.4 (нпр. носиоца кредитне картице, банковни рачун, телефонска линија, итд) жели да обезбеди услугу за корисника.
4.2
У случајевима описаним у члану 4.1 услугу може тражити од Gameforge само носиоц орисничког налога који ће бити кредитиран. Gameforge директно кредитира одређеног корисника.
5
Надокнада новца и платних средстава у случају отказивања
5.1
Осим ако је законско право о отказивању извршено, накнадне исплате за неискоришћену "Премијум валуту" или за преостали период чланства је могуће само у складу са чланом 8.5 стандардних услова коришћења.
5.2
У случају да се законско право на отказ ефективно остварује, Gameforge у правилу ће користити иста средства плаћања која је корисник користио да изврши плаћање. Ако то није могуће, надокнада ће се извршити банковним преносом на рачун који је одредио корисник плаћања.
6
Остало
6.1
Никаква додатна плаћања се неће рачунати, осим основне накнаде за успостављање и одржавање приступа Интернету и цене за услуге Gameforge у складу са члановима 2 и 3.
6.2
Gameforge пружа подршку за плаћање путем https://billing.gameforge.com/ and game support via http://support.gameforge.com/. Не пружа се подршка путем других канала (нпр. Телефоном, друштвеним медијима итд.).
 
Karlsruhe, јули 2019
 
Gameforge 4D GmbH
Albert-Nestler-Straße 8
76131 Karlsruhe
Немачка
 
Локални суд Mannheim, ХРБ 718029
Порез на промет ИД: DE 814330106
Генерални директкори: Alexander Rösner
Обавештење везано за интернет решавање проблема:
Gameforge 4D GmbH није у обавези и нема намеру да учествује у таквим поступцима.